„Scrisori către Eminescu”

 

 

 

Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” București în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din București și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Iași, desfășoară în perioada 1 martie – 30 iunie 2018 proiectul cultural-educativ Concursul național de creație literară – „Scrisori către Eminescu” având drept scop stimularea creativității limbajului în exprimarea scrisă, precum și punerea în valoare a creațiilor literare ale tinerilor prin publicarea acestora.
Copii și tineri din țară și diaspora, cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, sunt invitați să participe la proiect prin transmiterea unei lucrări de creație literară-  o scrisoare originală, adresată lui Mihai Eminescu.
Până pe data de 21 aprilie 2018, participanții vor trimite (menționând numele complet, vârsta, orașul) creațiile literare pe adresa de email: scrisorieminescu@gmail.com.
În urma jurizării, vor fi selectate, conform criteriilor menționate în regulament, creațiile literare câștigătoare, urmând ca acestea să fie publicate într-un volum colectiv. În luna mai 2018 vor fi afişate rezultatele concursului atât pe site-ul www.educatie.ong , cât și pe pagina de Facebook a Asociației „Liber la Educație, Cultură și Sport”. Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie, la Muzeul Național al Literaturii Române, în cadrul căreia se vor acorda premii speciale și de excelență.

Posted on: aprilie 18, 2018, by : Klaudia